Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çifçilerin 1 Ekim itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemlerine girişlerinin e-devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ise yeni uygulamayı “1 Ekim itibarıyla çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemlerine girişleri e-devlet üzerinden yapacaklar. Hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek duyurdu.

Kirişci, dünyanın gündeminde tarım ve gıda, enerji ile su gibi 3 kritik konu olduğunu dile getirerek, “Dolayısıyla biz bu 3 konu başlığını tartışırken normalde tarım ve gıdayı konuşuyor olacağız. 20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde ülkede pek çok ilklere imza atıldı. Her şeyden önce hukuk devletinde, tarım alanında çok fazla mevzuat eksiklikleri vardı. Bu mevzuat eksikliklerinin giderilmesi adına da pek çok önemli kanun kendi mevzuatımıza kazandırılmış oldu. Bunları tek tek anlatmayacağım ama birkaç tanesini bilgilerinize sunacağım. Bu ülkede ‘Tarım Kanunu’ yoktu. Tarım ülkesi ama yoktu. Şimdi ‘Tarım Kanunu’ var ve bu kanunda da belli konu başlıkları var. Bu ülkede Atatürk hayattayken gündem olmuş ama bir türlü aradan geçen hükumetlere rağmen bunu hayata geçirmek mümkün olmamış. Bize nasip olmuş. Bu ülkeye hizmet noktasında Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bize nasip oldu.
Uygulamalarında eksiklikler olabilir ancak her şeyin mutlaka bir başlangıcı olması gerekir. Ülke genelinde halen yüzde 21’lik oran olsa da eksikliklerin zaman içerisinde telafi edilmesiyle üst seviyelere çıkacaktır” dedi.
‘SU KANUNUMUZ YOK’
Bakan Kirişci, Türkiye’nin ‘Su Kanunu’na ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Tohumculuk alanında özellikle sık sık dile getirilirdi. Tohumculukta yurt dışına bağımlılığımız söylenirdi. 2002’de yüzde 31 olan bu bağımlılık oranımız bugün bağımlılıktan neredeyse kurtulma noktasına gelmiş durumdayız.

Open chat
Haber Ödemiş Hattına Hoşgeldiniz.. Lütfen iletinizi yazınız !