Türkiye tarım sektörünün dev buluşması Ödemiş’te başladı.  Sektöre yön veren ilçede ilk kez gerçekleşen Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı büyük ilgi gördü.


Ödemiş Ticaret Borsa’sının önderliğinde çok sayıda kurumun işbirliğinde EFR Fuarcılık’ın düzenlediği Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı geniş katılımlı bir törenle açıldı. Borsanın Çok Amaçlı Fuar Alanı’ndaki programa Ödemiş Kaymakamı  Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı A. Latif Aka, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı İbrahim Suvar, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Bademli Fidancılık Kooperatifi Başkanı Hurşit Nallı, EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal, sektör temsilcileri ile çok sayıda çiftçi ilgi gösterdi.

ÜRETEN ÇİFTÇİ MİLLETİN EFENDİSİ
Ekmeğini Küçük Menderes’in verimli topraklarından çıkaran, İzmir’in en büyük ilçesinde sektörü ağırladıklarını vurgu yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, “Küçükmenderes Havzasının, tarım ve hayvancılık alanında en önemli merkezi olan ilçemizin, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Öncelikle emeği geçenlere ve katılım sağlayan firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ödemiş, yılda üç ürün hasadı yapılabilen verimli toprakları, süt hayvancılığı, fidancılık ve süs bitkileri üretimi ile Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri. Toprağımızın ne kadar verimli ve kıymetli olduğunun farkındayız.  Üreticiyi korumak, geliştirmek, sahip çıkmak anlamında yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız.  Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 1920’li yıllarda  üstüne basarak vurgulamıştı. “Köylü milletin efendisidir.” Arşivlere bakıldığında metal tekerlekli gazyağı ile çalışan traktörlerin üstünde çiftlik çalışmalarında hep onun resmini görürüz. Çünkü; O tarımı ve çalışanını, kısacası çiftçisini seven ve memleketin iyi bir seviyeye geleceğini yine tarımla olacağını gören bir devlet adamıydı. Üreticimizin kaliteli ürün elde etmesi, ürününün arttırılması ve değer bulması, kısacası emeğinin karşılığını almasını hepimiz isteriz.  Bunun için elbette çok çalışmak gerek. Şunu da unutmamalıyız ki günümüz teknoloji çağı. Üreticimizin gelişen teknolojiyi de yakından takip etmesi gerekiyor.  Bu anlamda düzenlenen bu fuarın bölgemiz üreticisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Atatürk’ün izinde, aydınlık ve gelişmiş  bir ülke olmak için, üreten çiftçi milletin efendisi olmaya devam edecektir. Herkese iyi fuarlar dilerim” diye konuştu.


POTANSİYELİMİZ VAR
İlçesinin farklı ananlarda ülke ekonomisine önemli katkılar yaptığını belirten Ödemiş Kaymakamı  Fatih Aksoy, “Çalışkan çiftçilerimizin ve üreticilerimizin emekleriyle çok daha iyi yerlere gelecektir. Küçükmenderes havzası sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli havzalarında birisi. Anadolu’nun en verimli topraklarının üzerinde yaşıyoruz. Tarım ve hayvancılık alanlarında hemen hemen tüm ürünlerin yetiştirilebildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Süt ve süt ürünlerinden süs bitkilerine kadar sayamayacağımız sayıda üretim yapılmakta. Üreticimiz daha fazla katma değer oluşturma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bu tür organizasyonlar sektörün paydaşlarını buluşturuyor. Önemli potansiyelleri harekete geçiriyor. Taş üstüne taş koyan her türlü çalışmanın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Toprağımızı ve suyumuzu doğru kullanarak başarılarımızı artıracağınıza inanıyorum.” Dedi.

Open chat
Haber Ödemiş Hattına Hoşgeldiniz.. Lütfen iletinizi yazınız !