81 ilde hayata geçirilecek konut projesinde İzmir’in 12 ilçesi yer alırken Ödemis’in proje dışı bırakılması akıllarda soru işareti bıraktı. Konut yapılacak ilçeler, Torbalı, Kiraz, Bergama, Kınık, Aliağa, Menemen, Güzelbahçe, Seferihisar, Karaburun, Urla ve Dikili.

Alınan bilgiye göre konut yapımı için Ödemiş’te ki yetkili isimler ilçede devlet arazisinin olmadığının beyan edilmesinden dolayı bu projeden mahrum kalmış.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan 81 kentte Sosyal Konut Projesi’nin detaylarını açıkladı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Erdoğan, “Başvuruların çarşamba itibarıyla başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek, projenin temelini yılbaşında atıyoruz. Amacımız ilk etap konutlarını azami 2 yılda bitirmektir. ‘Dünyada mekan, ahirette iman’ diyen bir millete yapılabilecek en büyük hizmetin bu olduğuna inanıyorum” dedi.

İŞ YERİ VE ARSA FİYATLARI

* İş yerlerini 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle, 120 ay vade ile emekçilerimize, genç girişimcilerimize sunacağız.

*  Proje kapsamındaki arsalardan ilk gruptakilerin 350 ila 500 metrekare müstakil, ikinci gruptaki arsaların ise hisseli parsellerden oluşacak.

* Arsalarda ilk grupta 192 bin 500 TL’den başlayan 1604 TL’lik 10 yıl vade ile faizsiz şekilde yapılacak.

HANGİ İLDE NE KADAR KONUT İNŞA EDİLECEK?

* Evler 81 ilde, arsa 7 bölgede olacak.

* Konutların 50 binini İstanbul’da, 18 bini Ankara’da, 12 bin 500’ü İzmir’de, 10 binini Antep’te, 8 bin 650’sini Bursa’da, 4 bin 500’ünü Kayseri’de inşa edilecek. Diğer illerde de nüfuslarına göre değişen sayılarda konut inşası gerçekleştirilecek.

* Şehit yakınlarına ilk etabın yüzde 5 ine denk gelen 12 bin 500 konut, engellilere 12 bin 500 konut, emeklilere yüzde 20’ye denk düşen 50 bin konut ayırıldı.

Open chat
Haber Ödemiş Hattına Hoşgeldiniz.. Lütfen iletinizi yazınız !