Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun’un devir aldıkları borçlarla ilgili olarak binaya astığı afiş gündem olmuştu.

Gözler Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan’a tam dönmüşken kendiside borçlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Mustafa Turan;

“Her şey güllük gülistanlık olsa zaten bu yolda partimiz ne beni aday gösterirdi, ne de Ödemiş halkının teveccühü bu yönde olurdu. Biz boşuna burada değiliz.

Bu tabloyu tersine çevirmek için Ödemiş’in kaderini değiştirmek için buradayız. Alacağımız önlemlerle, kurumun geleceğini düşünen adımlarla kısa, orta ve uzun vadede neleri başarabileceğimizi herkes görecektir. Bu konuda hemşehrilerimizin göstereceği anlayış, sabır ve dayanışma da gücümüze güç katacaktır.”

BELEDİYENİN 5 NİSAN İTİBARİYLE TOPLAM BORCU 436 MİLYON 593 BİN 577 LİRA

Ödemiş Belediyesi’nin toplam borcu 5 Nisan 2024 tarihi itibariyle 436.593.577 Türk Lirasıdır. Ödemiş Belediyesi’nin toplam borcu belediyenin 2024 yılı bütçesinin %48,51’ine denk gelmektedir. Mevcut personel sayısı da 5 Nisan 2024 tarihi itibariyle 989’dur.

Gerek ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik krizde sürekli olarak artan akaryakıt giderleri, enerji giderleri, mal ve hizmet alım giderleri, gerekse de İller Bankası payındaki dev kesintiler belediyemiz açısından taşınması zor bir yükü beraberinde getiriyor.

Yine de hiçbir şeyi bahane etmeden önce gider kalemlerimizi, şehrimizin öncelik ve ihtiyaç sıralamasına göre törpüleyip mevcut personel yapımızdan maksimum verimi elde ederek hem tasarruf edip hem de hizmet nasıl üretilir bunu hemşehrilerimize yaşatacağız.

Asli görevlerimizi eksiksiz yerine getirirken bir yandan Ödemiş’in hak ettiği Büyükşehir yatırımlarını da eksiksiz almasını sağlayacağız.  Uzun zamandır dersimize en iyi şekilde çalıştığımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay birlikte öncelikle yollarımızı yenileyecek ardından da şehrimizin ihtiyaç duyduğu modern tesisleri birer birer hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”

dedi.

Open chat
Haber Ödemiş Hattına Hoşgeldiniz.. Lütfen iletinizi yazınız !